Ingredients:
Un tros de llom d’un quilogram
El suc de 4 taronges (no llençar-ne la pell, en necessitem la ratlladura)
Un pot de nata líquida
Sal i pebre
Preparació:
Dorar el tros de carn amb una mica d’oli en una paella, planxa, etc. quan la peça estigui una mica dorada afegir-hi el suc de les taronges lentament, remenar i abocar la nata líquida.
Tallar unes quantes laminetes fines de la pell de la taronja, ben poques (no volem que prengui tot el gust del nostre plat i tampoc que acabi donant un toc àcid a la salsa) afegir-les a l’olla, baixar el foc, tapar l’olla i deixar reposar el nostre plat uns 45 minuts aproximadament.
Un cop fred tallarem el llom ben finet i l’escalfarem amb la salsa a foc lent.
Suggeriments:
Aquest plat el podem acompanyar de dues delícies pel nostre paladar, el puré de patata lliga molt bé amb la carn i per donar-hi el toc hi podem afegir unes “xips de moniato”. A continuació us deixem la senzilla preparació de les xips de moniato:
Podem utilitzar el mateix pelador de patates... per fer tires fines de moniato. En una paella amb oli ben roent... fregim les tires fins que quedin ben cruixents. Finalment les reservem sobre un paper absorbent... i les salem un mica