Ingredients:
Peça de llom de 2 Kg
Vi d’Oporto
Pebre en grà i pebre molt
Oli d’oliva
Sal maldon
Mantega blanca de porc
Preparació:
Col·loqueu la peça de carn en una carmanyola i aboqueu el vi d’Oporto ben bé fins a cobrir la peça fins a la meitat, si no teniu vi d’Oporto podeu utilitzar un vi ranci tirant cap a dolç. Tot seguit afegiu pebre en grà i oli d’oliva per sobre la peça.
Deixar reposar la peça a la nevera 24 hores girant-la periòdicament per a que totes dues cares de la carn s’impregnin bé del vi. Passat el temps a la nevera, agafeu la peça i un cop seca salpebreu-la amb sal maldon i pebre molt. A continuació afegiu la mantega blanca de porc per sobre la peça.
Posar la peça de carn en una reixa al forn a una temperatura d’entre 180ºC i 200ºC. És important tenir un recipient sota la reixa que reculli el suc que la carn alliberarà per anar-li posant cullerades d’aquest periòdicament (cada 5-10min.) Amb un termòmetre de forn punxat al centre de la carn anar revisant la temperatura de la carn fins que aquesta arribi als 76ºC, llavors estarà llesta, per assolir aquesta temperatura la carn tardarà aproximadament uns 45 minuts.