Per fer-lo per a 8 persones necessitarem:
-Ingredients:
-1 lligat de vedella
-1 api
-3 pastanagues
-2 porros
-1 ceba
-2 tomaquets
-2 copes vi blanc
-2 copes vi ranci
-Julivert
-Bolets (fredolics)
-Cebes franceses
-Sal i pebre.
Elaboració:
En una cassola de fang a foc mitjà afegir un raig d’oli i daurar el lligat de vedella sencer, sense treure la malla del lligat. Trocejar a rodanxes l’api, el porro i les pastanagues prèviament pelades i afegir-les a la cassola. Quan aquestes verdures estiguin mig cuites, afegir-hi també la ceba i les tomates també trocejades (no cal trocejar gaire petit). Deixar que es facin 5 minuts, i després afegir el vi ranci i el vi blanc. Qaun les verdures ja siguin totes toves, retirar el lligat de vedella. Amb el turmix batre tot el conjunt de verdures i vi a la cassola fins que quedi una salsa. Treure la malla del lligat i anar tallant la carn a làmines. Un cop estigui tota tallada, tornar-la a afegir a la cassola i deixar a tot fer xup-xup fins que la carn estigui completament feta i tova (40 min aprox). D’altra banda, sofregirem les cebetes franceses a foc lent en una paella i les afegirem al guisat, just al moment en que afegim la carn a làmines. Farem el mateix amb els bolets.
Servir calent.